sobota 22. apríla 2017

Veľká noc

Ochutnávka z Veľkej noci 💛

Taaaak v prvom rade sa chcem ospravedlniť, že až takto neskoro sa ozývam. 
Keďže chodím do práce a teraz mám aj malinkého psíka (ktorý potrebuje výchovu a lásku), tak sa mi bohužiaľ skôr nedalo k tomu dostať aj keď veľa ľudí mi písalo , že kde je blog z Veľkej noci ako som sľúbila, tak tu ho máte. 
Milujem tieto sviatky , ale nie preto , že by som sa tešila nato ako ma budú chlapci oblievať studenou vodou a  ja budem vrieskať ako ujetá. 😂 Tak to vôbec. Celkovo to pre mňa hlási začiatok jari , kedy všetko kvitne a všade je veľa krásnych farieb. Ale top topov je pre mňa to obžerstvo , ktoré prináša tento sviatok. Keďže ja milujem piecť, ale málo kedy to aj ja jem , keďže to sladké je určené pre ostatných a  ja si pojedám už počas pečenia. 😁 A ten výsledný efekt je pre mňa na nezaplatenie. Ten čas kedy viem , že už je všetko napečené a mňa čaká už len zdobenie, kde sa môžem vyblázniť s čerstvým ovocím. 
Tu je malá ukážka z mojej tvorby - Vanilkové cupcakes, Banánové cupcakes s arašidovým maslom, Tartaletky s ovocím ( od babušky) , Domáce veterníky 






Rozmýšľala som dlho nad tým či sa s vami podeliť o recepty, kedže niektoré z nich pečiem aj na objednávky. Ale predsa len sa s vami musím podeliť aspoň o jeden.
Vybrala som si EASY recept :
Banánové cupcakes s arašidovým maslom. 
Milujem tú chuť v spojení. mmmmm 💜

Na cupcakes budete potrebovať: 

Korpus:
2 zrelé banány
50 g Hery maslovej
1 stredné vajce
80 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
150 g preosiatej hladkej múky
1/2 lyžičky škorice
1/2 lyžičky sódy
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
3-4 lyžičky arašidového masla
alebo 50 g nasekaných neos. arašidov
Krém:
100 g Hery maslovej
120 ml smotany na šľahanie
80 g práškového cukru
5 lyžičiek arašidového masla

Korpus
Rúru predhrejeme na 170 °C. Banány roztlačíme vidličkou a pridáme rozpustenú alebo zmäknutú Heru a vajce. Všetko dobre prešľaháme. V miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, sódu a soľ.  Sypkú zmes postupne primiešavame do banánovej zmesi. Nakoniec pridáme arašidové maslo. Košíčky na plníme do 3/4 a pečieme asi 20- 25 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť na mriežke.
Krém
Rozpustenú/zmäknutú Heru maslovú vyšľaháme s arašidovým maslom do krémovej hmoty , postupne pridávame práškovú cukor. Do vzniknutej zmesi zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie.

Ľubovoľne ozdobte ja som volila mandľové plátky, lentilky a ovocie.


Dúfam, že sa vydaria!
Dobrú chuť 💛


2 komentáre: