utorok 3. októbra 2017

Tekvicový koláčik 

s tvarohovým krémom

Po dlhšej odmlke som tu späť aj s novými jesennými receptami. Budem sa vám venovať častejšie , slubujem ✌ ! Toto leto bolo veľmi náročné a po pravde nemala som sa kedy venovať aj BLOGU ,ale to sa mení. 
Pripravila som si úžasné recepty zo sezónneho ovocia ,vhodné do chladnejších daždivých dní, strávených v deke a kavičkou/čajom v ruke. 🍵 
Tekvica Hokaido je klasická jesenná dobrota, ja som si z nej urobila takýto koláčik ,ktorý chutil naozaj všetkým. 💛

Budete potrebovať:



1 menšia tekvica Hokaido (450g)
200 g trstinový cukor
1 balíček vani.cukor
4 vajcia
220 ml oleja
250 g špaldovej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 PL škorice





V kuch. robote vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pomaly primiešame olej. Medzi tým si očistíme a nahrubo nastrúhame tekvicu. V ďalšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a škoricu. Pridáme k vajíčkovej zmesi a na koniec pridáme tekvicu. Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 °C a pečieme cca 45 minút. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si počas chladenia Tvarohový krém:
150 ml smotany na šľahanie
4 ČL med
250 g tvaroh nízkotučný jemný
120 g mascarpone ( nemusí byť)

Smotanu si vyšľaháme do tuhšia ,pridáme med , tvaroh a mascarpone. Nešľaháme dlho aby nám hmota nezredla. Dáme do cukrárenkého sáčku s ozdobnou špičkou a dáme na pol hodinu do chladničky. Rozkrájame si koláč na kocky a na každú kocku navrstvíme krém a nakoniec ozdobíme lubovoľne. 














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára